tisdag 10 december 2013

Könsdiskriminering

Könsdiskriminering


Vad står det i lagarna?
I lagarna står det att det inte ska vara några fördelar eller nackdelar med att vara ett visst kön när man söker inte jobb. Det står i lagarna att alla har samma rättigheter.

Förekommer det i vardagen?
Könsdiskriminering förekommer i vardagen även fast man inte märker det. Det är oftast att kvinnor blir utsatta för könsdiskriminering och fördomar. Det är vanligt att kvinnor får mindre lön jämfört med män. Varför då kan man fråga? Det finns egentligen inget svar på den frågan. Det största orsakerna är nog fördomar. Vissa säger att det är för att kvinnor inte kan bli sedda som chef för ett företag. Kvinnor har fördomar att de måste vara beroende på mannen att få inkomst till familjen. Detta betyder att man kan inte vara en självständig kvinna med en lika bra lön som män. Detta är så klart inte sant men det är svårare att vara en självständig kvinna än en man. Det borde inte vara så att kvinnan ska vara tvungen att vara beroende av mannen. Alla borde kunna jobba självständigt och vara oberoende av någon annans inkomst. 

Hur kan man minska könsdiskriminering utan att ändra lagen?
Man kan motverka könsdiskrimineringen genom att bland annat minska löneklyftan mellan kvinnorna och männen. 

1 kommentar:

  1. Hej Eric!
    Bra saker: Du har skrivit en tydlig beskrivning på varför kvinnor får lägre lön än män och du har en bra idé på hur man kan ändra det.
    Utveckla: Du kunde ha gett fler exempel på diskrimineringar och hur man ska lösa dem.

    SvaraRadera