onsdag 14 maj 2014

Slöjd reflektion

Jag har gjort en liten figur som heter postman pär och jag fick idén utav tv spelet pacman. Jag valde just den här karaktären för den är blå och söt. Jag valde att återskapa karaktären i ett gosedjur form.

När jag gjorde gosedjuret började jag med att skissa en ritning utav karaktären. Jag tog min ritning och la det över en tyg bit som var vikt och klippte ut 1 cm utanför ritningen. Sen förberedde jag min applikation till senare. Jag tog tygbitarna och satte rät mot rät och sydde ihop de med symaskinen. Jag sydde 1 cm ifrån kanten och lämnade ett 5cm hål. Sen vände jag ut och in på den. För att den skulle vara på rätt håll. Efter det sydde jag på applikationerna (ögonen). Jag tog vadd och fyllde i gosedjuret med det. Sen sydde jag ihop gosedjuret.

Jag tycker att mitt arbete blev bra men jag var lite slarvig ibland. Jag kunde ha varit mer noggrann när jag jobbade. Jag tog lång tid på mig och var inte så koncentrerad som jag borde ha varit. När jag gjorde ett misstag var det för jag inte visste hur man skulle göra. Jag ville inte bara fråga om hjälp hela tiden utan jobba självständigt. När jag jobbade självständigt och inte frågade om hjälp gick det bra för den mesta men jag gjorde lite misstag då. Jag frågade om hjälp för att jag ville inte göra fel och misslyckas.

Jag har lärt mig att jag ska ta det lugnt och vara mer noggrann och koncentrera mig mera under lektionerna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar