onsdag 30 april 2014

Uppsats

Uppdrag: Blandsaft
Det allt börjar en helt vanlig solig dag när Hjalmar kommer hem från skolan.  Hjalmar går direkt till kylskåpet för lite multivitamin juice. Sen sticker han ut och fotar lite med ett glas juice i handen. Han går till en skog för att fota lite när han trillar ner i löven på marken.

Hjalmar vaknar… stiger ut ur en blå slags kapsel. Han tar med sin kamera och juice ut. Hjalmar är på något mystiskt ställe Hjalmar kan knappt beskriva det själv. Det är någon slags skog men det var något konstigt med detta stället. Efter ha gått en stund och inte kommit ut ur skogen blir Hjalmar rädd och oroad. Det börjar bli sent Hjalmar har gråtit i en timme nu och han vet inte vad han ska göra. Hjalmar hittar ett lite ställe i löven där han kan sova. Han gråter sig själv till sömns.

Hjalmar vaknar utav en lila liten varelse som puttar på han. Hjalmar blir skräckslagen utav varelsen. Han hoppar upp på sina fötter i ett självförsvars försök. Varelsen menade inget illa den ville bara ha en kompis. Den lila lilla varelsen var hårig och såg nästan ut som en knubbig stor kanin. Varelsen var 50cm lång ungefär. Efter att Hjalmar har stått i en karate position i 1 min i helt tystnad. -Jag kan prata, det vet du väll? sa varelsen. -Vaaa.. sa Hjalmar häpnat. -Vad gör du här?frågade varelsen. -Ehh… var är jag? -Du är på Ytari sa varelsen. -Men jag måste varelsen avbröt honom. -Jag vet vad du ska göra sa varelsen nonchalant. -Och vad är det? -Du ska hjälpa mig få tillbaka min blandsaft. -Kan ja få veta vad du heter först? -Ahh så klart mitt namn är Leo. Vad heter du? -Jag heter Hjalmar och jag ska hjälpa dig få tillbaka din blandsaft. 

Hjalmar och Leo var på vägen till blandsaften. De visste inte var den var men de skulle komma ditt.  
Efter letat på hela Ytari och inte hittat Leos blandsaft var synd. 

Så de gick till Leos granne Göran. Göran var lite utav en bonde, han visste inte mycket och hans bästa vän var en gris. Han var lite konstig men Leo gillade honom. De åkte till pluto (fest planeten) för att leta efter Leos dunka med blandsaft. När de var framme gick de in till Görans favorit pub. Det var Jorden mot Mars i intergalaktisk fotboll. Leo satsade 420 000 opaler på Mars. Hjalmar gick till toaletten längst back i puben.

Hjalmar visste inte om han kan göra det här längre. Han börjar spy. Hjalmar borde inte druckit så mycket multivitamin juice. Han bestämmer sig för att smita från Leo och Göran. Han smiter ut igenom fönstret och kommer in på en annan pub. Hjalmar vill gå hem han vill inte vara där. Han skulle precis gå till Leo när den ryska maffian kommer in och börja skjuta. Alla springer ut förutom Hjalmar för han är för rädd. ryska maffian tar Hjalmar till sin boss som bestämmer över Pluto. Undertiden Hjalmar åker upp till den ryska maffia bossen märker han att det finns blandsaft överallt där. Den Ryska maffia bossen var en robot Hjalmar var väldigt förvirrad han ville bara hem men han gråter inte. ryska maffia bossen bestämmer sig för att avrätta Hjalmar. Leo och Göran på sin gris kommer inflygande igenom fönstren. De skjuter den ryska maffia bossen i moderkortet och räddar Hjalmar. Hjalmar ber om ursäkt och de går till kassaskåpet för hämta Leos magiska blandsaft. Leo och Hjalmar gräver ner ett kassaskåp där den magiska blandsaften är i. 

Hjalmar och Leo gick igenom alting tillsammans. Vått och torrt Leo och Hjalmar var bästa kompisar och det hade till och med gått ett år sen de träffades. Hjalmar hade glömt om sitt gamla liv för hans nya liv var mycket bättre här med Leo. Blandsaften var det som gjorde de kompisar när de hittade den.

Det var en helt vanligt dag på Ytari. Men när Leo gick ner till källaren för att titta till blandsaften var den borta. Hjalmar och Leo visste var de skulle göra så de åkte direkt till Leos granne Göran. Göran hade sett militären åkt förbi och tagit blandsaften. Leo visste det det är militären som har gjort det. Staten hade alltid inte gillar Leo. Han visste inte varför men de skulle altid förstöra. Leo tog det här personligt och gick efter de med hjälp av Hjalmar på Leos internationella moped som var häftig. De åkte till A zone där militären hade sitt högkvarter. 

De landade precis utanför högkvarteret ungefär 5 km utanför för att inte bli sedda utav militären. När de var framme där grävde de en tunnel i  den hårda sandstenen som tog 2 dygn ungefär. När de hade grävt sig fram inne i basen visste de inte vad de skulle göra. Som tur var grävde de sig in i vapenrummet. Leo hade tränat med vapen förut. Hjalmar och Leo tar några vapen och skjuter vägen mot rummet med blandsaften. Hela basen var grå. När de hade skjutit sig in till blandsaft rummet var det inte bara Leos blandsaft där. Staten hade tagit blandsaft från alla i hela universum.

Hjalmar vaknar utav Leos viskande. De hade blivit tagna utav staten. Hjalmar visste att han skulle dö så här och han var väldigt rädd. Han tittade i väskan för ett sista glass multivitamin juice innan han dör. Leos ögon blev helt stora. Leo tog ett glas Blandsaft och hällde det i glaset med multivitamin juice. Sen hällde han det på golvet det började fräta. Som tur var lagret med blandsaft under de. De hoppade ner och tog all blandsaft och sprang där ifrån. Leo började räkna ner 
3… 2… 1… när han var på noll sprängde han upp högkvarteret med ett bom. Hjalmar och Leo åkte  och delade ut blandsaft till alla fattiga och som hade blivit beslag tagna på deras blandsaft. Hjalmar och Leo åker vidare i Universumet och gör folket glada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar